2020/25 NOLU İLÇE UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI Tarihi: 15.05.2020

KARAR TARİHİ      : 14/05/2020

KARAR NO              :2020/25

İLÇE UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI

İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 14.05.2020 tarihinde saat: 09:30’da Hanönü Kaymakamı Aydın GÖÇER başkanlığında Hanönü Kaymakamlığı Toplantı Salonunda toplanmış olup aşağıdaki kararları almıştır.

GÜNDEM:

İlçemiz Merkez Mahallesi Çıkmaz Sokak No:4 Gündoğdu Apartmanı No:9 hanesindeki karantinanın kaldırılması.

KARAR:

İlçemiz Merkez Mahallesi Çıkmaz Sokak No:4 Gündoğdu Apartmanı Daire:9’da ikamet eden Mehmet ŞENAL adlı şahsın 30/04/2020 tarihinde  koronavirüs (COVID-19) şüpheli vaka olması nedeniyle şahsın yaşadığı Merkez Mahallesi Çıkmaz Sokak No:4 Gündoğdu Apartmanı Daire:9’da yaşayan ve temaslı olduğu saptanan 2 (iki) kişi genel sağlığın korunması ve bozulmuş ise yeniden temini için 01/05/2020 tarihinde saat 10:00’dan itibaren  14 (on dört) gün süre ile karantinaya alınmıştı. 14 günlük süre içerisinde herhangi bir şüpheli ve/veya kesin vakaya rastlanmadığından karantina uygulamasının 14/05/2020 tarihi saat:10.00’dan itibaren kaldırılmasına ve belirtilen adrese giriş çıkışların serbest hale gelmesine,

İş bu kararların ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmesine, karar gereğince görevi bulunan kurum ve kuruluşlar tarafından uygulamanın takip edilmesine, alınan kararlara uymayan vatandaşlarımızın Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılacağı hususuna oy birliği ile karar verildi.

Aydın GÖÇER                      Serkan UÇAR                             İbrahim Burak EMİNOĞLU

Kaymakam                         Belediye Başkanı                                    İlçe Tarım ve Orman Müdür V.

Dr. Gülhan ÇOTUK                                     Hande TOKATLIOĞLU OZAN

TSM Başkanı                                                           Serbest Eczacı